top of page
SKENO POWER PIGGKJELKE

Power i hvert stavtak

Kjelken er designet til brukt på snø med langrennski og på asfalt- og grusvei med Skeno Exploreboard

(barmarkssett med hjul, brems og styring) evt. rulleski.

Kjelken er egnet for personer enbens- og dobbeltamputerte, personer med nedsatt styrke og bevegelighet i beina og personer med lammelser i nedre del av kroppen og som har stor grad av bukmuskulaturen intakt.

Optimal sittestilling gir maksimal kraftutvikling ved aktivering av både buk- og armmuskulatur, og optimal kraftutnyttelse ved en energieffektiv sittestilling, som gir god fremdrift i sporet og god treningseffekt.

God fastspenning, både ved legg, kne og hofte, gjør at bruker ”blir i ett” med kjelken og gir økt kontroll og trygghet,

spesielt nedover og ved sporskifte.

Ergonomisk utformet sete med god rygg og sidestøtte (sete med høy rygg).

Dette er spesielt nyttig og effektivt for brukere med nedsatt styrke eller lammelser i nedre del av kroppen, som da (sammen med god fastspenning) likevel kan sitte i en ”knestående” posisjon.

Ergonomisk utformede knestøtter gir god støtte og komfort, og sikrer at bruker oppnår samme sittestilling hver gang.

Stropper over legg og kne holder bruker effektivt på plass uten at det gir ubehag og sikrer at bruker opprettholder posisjonen i kjelken under bruk. Kjelken er modulbasert, så ved å bytte ut/legge til standard tilbehør kan en dekke et bredt spekter av brukerbehov uten å gå på bekostning av komfort, vekt eller pris.

Gjennom store justeringsmuligheter og mulighet for stor grad av individuell tilpasning kan hver enkelt utøver oppnå en komfortabel, effektiv og skånsom sittestilling. Man kan justere setehøyden, og knestøttene og fothvilerne kan justeres i stor grad i lengderetningen.

Det er viktig at kjelken tilpasses hver enkelt bruker, og at en kjenner til justeringsmulighetene.

Kjelken har lav egenvekt, som er en fordel både ved bruk, forflytning og transporter.

bottom of page