top of page
Skeno sykkel

2 hjul og uendelige muligheter

2 hjul, mange muligheter

Skeno har utviklet en tohjulssykkel som er bygget opp av spesielle komponenter som muliggjør trygg og stabil sykling for personer med ulike typer og ulik grad av nedsatt funksjonsevne i overkroppen, og som i dag har problemer med å styre, bremse og/eller gire med vanlige sykler.

Eksempler er personer med dysmeli, amputasjoner, revmatisme og enkelte grader av cerebral parese. Løsningen fungerer også avlastende for armer og rygg, slik at personer med svakhet eller smerter i armer eller rygg får det mer behagelig. Sykkelen er utviklet og produseres i Norge av Skeno. Løsningene er patenterte.

Serier og modeller:

Syklene er delt inn i to serier, barn og voksen, og passer fra ca 5 år og eldre.

Barn blir delt inn etter hjulstørrelse, fra 20” til 26”, der de primære forskjellene er gradvis større hjul og ramme.

Voksen er lik barn bortsett fra at voksen i tillegg har demping på bakhjulet.

Voksen kommer i fire rammestørrelser der alle har 29” hjul.

Hver størrelse er delt inn i to modeller, en for betjening av sykkelen med høyre side av kroppen og en for betjening med venstre side. Dvs. høyde side er satt opp for å betjene funksjoner på styret med høyre hånd og betjene knebrems med høyre kne/lår. Trengs det andre varianter/tilpasning bygger vi det på forespørsel, f.eks. dersom en har to gode bein med nedsatt funksjon i begge armene.

Knebrems

Brems som betjenes med å presse kneet inn mot rammen. H1 har oppsett med én knebrems og én håndbrems. H0 har to knebremser. Bremsene som benyttes tar utgangpunkt i standard bremsesystemer til sykkel, som er ombygd med egne deler for å kunne aktiveres med knærne. (H2 har to håndbremser.)

Magestøtte

Ved behov kan sykkelen utstyres med en støtte for overkroppen, som avlaster vekta armen(e) bærer ved normal sykling, og som hindrer kroppen å skli fremover ved oppbremsing. Dette gjør at det nesten ikke er belastning på armen(e) ved sykling, det er betydelig mer stabilt og det gir god kontroll ved sykling med en hånd på styret.

Gir

Kun bakgir (ett tannhjul foran), for å ha kun en hendel som skal betjenes. Sykkelen har et spesielt oppsett som likevel gir stort sprang mellom letteste og tyngste gir. H1 og H2 har vrigir (gripshift) på høyre eller venstre hånd. H0 har hakegir, en girspak på en forlengelse av magestøtten som er designet for betjening med haken.

Styrestabilisator

Stabiliserer styret og forhindrer brå bevegelser i styret som følge av humper og ujevnt underlag, men hindrer likevel ikke normale svingebevegelser. Bidrar også til mer stabil håndtering og mindre belastning på arm(er).

Justerbar setepinne

Setepinne som kan heve og senke setet med en knapp på styret. Gjør at setet kan være lavt ved på- og avstigning, og dersom bruker føler seg utrygg under sykling og vil senke setet for å kunne ha beina nærmere bakken. Når man er i gang med å sykle og har kontroll, heves setet med et enkelt trykk på knappen på styret slik at man kommer høyt nok til å få tråkke skikkelig på sykkelen.

Demping

(framme på 20”/24”/26”, bak og framme på 29”) gir økt komfort og kontroll ved kjøring på ujevnt underlag, som grusvei eller sti, fortauskanter, fartshumper og generelt ujevnt underlag. Brukergruppen til denne sykkelen har utfordringer med å stå og trå, derfor sitter de mer på setet og har økt behov for demping.

Oppsett på syklene kan tilpasses bruker og bruksområde.

Skeno sykkel med hjelpemotor

Syklene kan leveres med hjelpemotor, se mer på egen produktside her.

Individuell tilpasning

Løsningene er modulære og settes sammen ut fra behov og ut fra hvilken hånd/side av kroppen som har nedsatt funksjonsevne. Plasseringen til magestøtten justeres til brukeren med lengde, høyde og vinkel (ved levering). Vi gjør ytterligere tilpasninger dersom det er nødvendig. Innstilling og tilpasning av sykkelen gjøres av Skeno. Vedlikehold og reparasjon på sykkelen utføres av Skeno eller i samråd med Skeno, for å sikre at sykkelen og dens løsninger skal fungere som de skal.

bottom of page